?

Log in

No account? Create an account
Tsar-1998

October 2017

S M T W T F S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Powered by LiveJournal.com
Tsar-1998

ВОЗЗВАНИЕ Высокопреосвященнейшего АНТОНИЯ, Архиепископа Кишиневского и Молдовского

ко всем верным чадам Русской Православной Церкви  Заграницей
УКАЗ

В связи с устрашающей ситуацией во всем мире и ускоренным отступлением от Истины многих Православных Церквей призываю всех верных чад Русской Православной Церкви Заграницей, в преддверии Великого поста, усилить молитвенное правило, чтобы милостью Божией прекратились разрушительные действия в мире и утвердилось среди православных христиан истинное исповедание православной веры. В связи с намечаемым т.н. Всеправославным Собором в середине нынешнего года, призываю всех присоединить к общему молитвенному правилу следующие молитвы до праздника Первоверховных Апостолов Петра и Павла.

Moлитва 1
(конец 16 кафизмы) - читать 5 раз в день.

Го́споди Святы́й, в Вы́шних Живы́й, и всеви́дяшим Твои́м о́ком призира́яй на всю тварь, Тебе́ приклоня́ем вы́ю души́ и телесе́, и Тебе́ мо́лимся, Святы́й святы́х: простри́ ру́ку Твою́ неви́димую от свята́го жили́ща Твоего́, и благослови́ вся ны, и прости́ нам вся́кое согреше́ние, во́льное же и нево́льное, сло́вом или́ де́лом. Да́руй нам, Го́споди, умиле́ние, да́руй сле́зы духо́вныя от души́, во очище́ние мно́гих на́ших грехо́в, да́руй ве́лию Твою́ ми́лость на мир Твой и на ны недосто́йныя рабы́ Твоя́. Я́ко благослове́но и препросла́влено есть и́мя Твое́, Отца́ и Сы́на и Свята́го Ду́ха, ны́не и при́сно, и во ве́ки веко́в, ами́нь.

Молитва 2
(утрен. молитва помянника)  - читать 1 раз в день. Духовенству нужно прочесть эту молитву и на литургии после молитвы о спасении России.

Помяни, Господи Иисусе Христе, Боже наш, милости и щедроты Твоя от века сущия. Ихже ради и вочеловечился еси, и распятие и смерть, спасения ради право в Тя верующих, претерпети изволил еси; и воскрес из мертвых, вознеслся  еси на небеса и седиши одесную Отца, и призираеши на смиренныя мольбы всем сердцем призывающих Тя: приклони ухо Твое, и услыши смиренное моление мене, непотребнаго раба Твоего, в воню благоухания духовнаго, Тебе за вся люди Твоя приносящаго. И в первых помяни Церковь Твою Святую, Соборную и Апостольскую, юже снабдел еси честною Твоею Кровию, и утверди, и укрепи, и расшири, умножи, умири, и непреобориму адовыми враты во веки сохрани; раздирания Церквей утиши, шатания языческия угаси, и ересей восстания скоро разори и искорени, и в ничтоже силою Святаго Твоего Духа обрати.


 

Comments