pisma08 (pisma08) wrote,
pisma08
pisma08

Усиленные молитвы за Россию в 1000-летие Крещения Руси

РУССКАЯ ПРАВОСЛАВНАЯ
ЦЕРКОВЬ ЗАГРАНИЦЕЙ

АНТОНИЙ, Архиепископ
Женевский и Западно-Европейский

УКАЗ священнослужителям епархии.
№ 807/88/3 - 17/30 января 1988 г.
Преподобного Антония Великого.

Доводим до сведения священнослужителей поста­новление Архиерейскаго Синода от 4/ 17-го ноября 1987 г.

Съ Великаго поста ввести на ектеніяхъ на Божественной ли­тургии три прошенія о спасеніи Россіи, въ новой болѣе удобопонимаемой редакціи:

На ектеніи сугубѣй по прошеніи: «о блаженных и приснопамятныхъ»:

«Милостивымъ Твоимъ окомъ благоутробно призри, Человѣколюбче Господи, на воздыханія, слезы и стенанія вѣрныхъ рабовъ Твоихъ, братій нашихъ, подъ тяжкимъ игомъ во отечествіи нашемъ сущихъ, якоже призрѣлъ еси на Израиля, во Египтѣ сущаго, и скоро свободи ихъ, сердцемъ сокрушеннымъ прилежно молимтися, услыши и помилуй».

«Олтари Твоя святыя скверніи врази Твои разориша, Господи, церкви оскверниша, вѣрныя же рабы Твоя уничижиша. Призри убо съ не­бесе и виждь, и не отрини ны до конца, но скоро очисти землю людей Своихъ отъ злочестія Тебе противляющихся, духомъ смиреннымъ силь­ному въ крѣпости и дивному въ мудрости Богу нашему молимтися, Благоутробне, услыши и помилуй».

«Научивый Твоя ученики, еже любити другъ друга, обнови, Владыко, заповѣдь сію Духомъ Святымъ въ сердцахъ рабовъ Твоихъ, во изгнаніи и разсѣяніи сущихъ, и отъ всѣхъ душетлѣнныхъ страстей избави насъ, да всегда о Твоемъ благоугодіи, спасеніи же и пользѣ ближнихъ нашихъ попеченіе творити потщимся, молимтися Благодателю Милостивый, услыши и помилуй».

В течении юбилейнаго года, с 7-го февраля, на отпустах поминать Просветителя Руси: Святого Равноапостольнаго вел. Князя ВЛАДИМИРА.

+ Архиепископ Антоний

 

УКАЗ священнослужителям епархии.
№ 808/88/3 - 19 января / 1 февраля 1988 г.
Преподобнаго Макария Египетскаго.

Доводим до сведения Священнослужителей постановление Архиерейскаго Синода от 4/ 17-го ноября 1987 г.

На молебнахъ въ дни памяти - Новомучениковъ Россійскихъ, Всѣхъ Святыхъ въ Землѣ Россійстѣй Просіявшихъ и Царственныхъ Мучениковъ - прилагать сіи прошеніи на сугубой ектеніи:

«Благословенъ еси, Господи Боже отецъ нашихъ, яко праведенъ еси во всемъ яже сотворилъ еси намъ, и навелъ еси жестокое гоненіе въ странѣ Россійстѣй, грѣхъ ради нашихъ. Нынѣ же молимся всѣмъ сердцемъ, и боимся Тебе, и ищемъ лица Твоего. Не посрами насъ, но сотво­ри съ нами по множеству милости Твоея, рцемъ вси, Господи, услыши и помилуй».

«Согрѣшихомъ и беззаконновахомъ, Господи, отступивше отъ Тебе, и заповѣдей Твоихъ не послушахомъ и не соблюдохомъ и не сотворихомъ, якоже заповѣдалъ еси намъ, да благо намъ будетъ, и предалъ еси насъ въ руки враговъ беззаконныхъ, мерзкихъ отступниковъ, храмы наши осквернившихъ и разорившихъ. Не предаждь насъ, Боже нашъ, до конца, но молитвъ ради Матере Твоея Пречистыя и великаго сонма святыхъ новомучениковъ Россійскихъ, скоро услыши и милостивно помилуй».

«Владыко Господи, умалихомся нынѣ и смирени есьмы по всей земли днесь грѣхъ ради нашихъ, и нѣтъ во время сіе въ странѣ нашей царя, ни пророка, ни вождя, жертвы же и приношенія умалишася до зѣла. Сего ради, аще и недостойни есьмы, душею сокрушенною и сердцемъ смиреннымъ зовемъ: скоро услыши и милостивно помилуй».

+ Архиепископ Антоний

 


Subscribe
Comments for this post were disabled by the author